Večer kratkih priča u Pakoštanima: Gošća je Tanja Mravak

Etno udruga „DAN“ iz Pakoštana 16.ožujka u 19 sati u Općinskoj vijećnici organizira autorsku večer s Tanjom Mravak duhovitom i vrsnom autoricom Tanjom Mravak. Svi ste pozvani na druženje.

O autorici Tanji Mravak :
Svojom prvom zbirkom ‘Moramo razgovarati’ Tanja Mravak stekla je ugledan status među domaćim piscima kratkih priča. Osim hvale kolega i publike, njezine su priče osvojile nekoliko nagrada:
Diplomirana je učiteljica i magistra defektologije
Dugo godina je i sudionica festivala usmenog pripovijedanja “Pričigin”, a napisala je igrokaz “Strah”, koji su učenici Centra za autizam izveli na festivalu “Inkaz” u Zagrebu. Za svoj književni rad dobila je “Prozak”, nagradu Jutarnjeg lista, za najbolje prozno djelo 2010. godine, nagradu “Slavić” koju dodjeljuje Društvo hrvatskih književnika za autorski prvijenac, i posebno priznanje Slobodne Dalmacije za kulturu. Prema njezinim pričama snimljen je film i postavljena kazališna predstava.
Objavila je dvije zbirke priča “Moramo razgovarati” i “Naša žena”, kroz koje progovara o dvjema različitim, a opet ljudima bliskim temama – kroničnom nedostatku komunikacije i poteškoćama u našim životima, te o ženama koje se svojim posebnostima ne uklapaju u okvire ponašanja koje nam nameće društvo.

Možda Vas zanima