NAGRADNO DARIVANJE! 😃🎊 U suradnji sa Cinestarom dijelimo 1×2 karte za film GENERAL !

IZVORNO IME: General
REDATELJ: Antun Vrdoljak | ŽANR: Biografija, drama, povijesni
ULOGE: Goran Višnjić, Mustafa Nadarević, Goran Navojec, Borko Perić, Tarik Filipović, Ivo Gregurević, Rene Bitorajac, Nataša Janjić, Armand Assante, Jasmin Lord
TRAJANJE FILMA: 145 minuta | GODINA: 2019 | DRŽAVA: Hrvatska | PLAKAT FILMA
POČETAK PRIKAZIVANJA: 08.08.2019

SADRŽAJ FILMA:
8. prosinca 2005. svjetski su mediji izvijestili kako je uhićen optuženik za ratne zločine, hrvatski general Ante Gotovina.

Sin ribara, rođen u Tkonu na otoku Pašmanu, rano je ostao bez majke. U Pakoštanima je živio do svoje 17. godine, a onda je jednog dana odlučio otići u svijet.

Napustio je dom i, ukrcavši se na brod, otplovio u nepoznato.

Pridružio se Legiji stranaca. Tamo je niz godina sudjelovao u francuskim vojnim operacijama, gdje je bio i ranjen. Krajem 80-ih godina je otišao Južnu Ameriku gdje je upoznao i prvu suprugu Ximenu Dalel. Kad je počeo rat u Hrvatskoj, Gotovina se 1991., vratio u domovinu.

Bio je jedan od najistaknutijih zapovjednika u Domovinskom ratu. Zbog vojnog iskustva i sposobnosti Gotovina je vrlo brzo napredovao u hijerarhiji i na kraju dobio čin generala, poslije čega je zapovijedao vojnom operacijom Oluja.

Umirovljen je 2000., a u Haagu je proveo sedam godina i na koncu je službeno proglašen nevinim.

Označite u komentar koga vodite u kino i možda baš Vi budete sretni dobitnik/ica 😀 !
Osvojene kinoulaznice dobitnici mogu iskoristiti isključivo od ponedjeljka do četvrtka, zaključno s datumom 21.08.2019. u CineStaru Zadar i CineStaru Šibenik
Dobitnike proglašavamo u utorak 13.08.2019 ! Sretno!

Možda Vas zanima