Biogradska noć 2019.

Uz činjenicu što je špica sezone i grad je pun turista, znatan je broj domaćih žitelja, te žitelja susjednih mjesta koji ne propuštaju ovu biogradsku feštu a koja ni ove godine nije razočarala njezine posjetitelje. Za ovu feštu, kao i u drugim sličnim prilikama, postavljeni su štandovi duž rive, a na kojima su domaći izlagači, vlasnici OPG-ova, kao i oni iz drugih dijelova naše zemlje, izlagali i prodavali svoje autohtone proizvode, nudili specijalitete svoga mjesta za kušanje ali i prodaju, te na taj način predstavili reklo bi se Hrvatsku u malom.

U ponudi domaćina turističke zajednice i grada te udruge „Nada“ gosti su rado kušali rižoto s mesom, zatim fritule i kroštule a svakako su bili zanimljivi i plodovi mora koji su svojim mirisom na daleko privlačili goste. Od zabavno glazbenih događanja duž rive nastupale su klape, na dvije pozornice bendovi i pjevači zabavne glazbe a ispred zgrade gradske uprave zaplesale su i mažoretkinje domaćeg KUD „Kralj Tomislav“.

U kasnijim večernjim satima pašmanskim kanalom zaplovio je defile osvijetljenih brodica a kulminacija večeri kao i ranijih godina bio je piromuzički vatromet čije su snimke, kao uostalom i čitave biogradske noći, obišle svijet. Od glazbenih skupina koje su izazvale posebnu pozornost posjetitelja na biogradskoj rivi svakako je skupina „Čivulje“ iz Škabrnje, koji su sa svojim specifičnim instrumentima ali i repertoarom bili prave zvijezde večeri. U dobroj atmosferi djelatnice Turističke zajednice dijelile su sudionicima ove biogradske fešte prigodne majice s logom grada Biograda za uspomenu na ovu još jednu iznimno uspješnu „Biogradsku noć“.


Piše : J.F / Grad Biograd na Moru

Možda Vas zanima