Započela energetska obnova zgrade Vatrogasnog doma u Benkovcu

Grad Benkovac je 12. studenoga 2018. godine sklopio Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Energetska obnova zgrade vatrogasnog doma u Benkovcu s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ugovorena investicija vrijedna je 4.640.703,06 kuna, a obuhvaća radove na povećanju energetske učinkovitosti.

Za ovu investiciju osigurana je bespovratna potpora od 1.692.777,32 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj koja se realizira posredstvom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. U petak 8. srpnja 2019. godine Agrad projekt d.o.o. iz Šibenika uveden je u posao kao izvođač radova energetske obnove zgrade Vatrogasnog doma u Benkovcu.

Iz Grada Benkovca kažu da se projektom želi spriječiti nekontrolirano bespotrebno korištenje energije koja se može učinkovitije trošiti kroz odgovarajuću energetsku obnovu te da će se realizacijom projekta omogućit korištenje obnovljivih izvora energije koji imaju vrlo važnu ulogu u smanjenju ugljičnog dioksida u atmosferu.

“Projekt energetske obnove bitan je za cijelu zajednicu koja gravitira ovom području, prvenstveno jer će korištenje mjera obnovljivih izvora energije dati doprinos očuvanju okoliša. Korisnici zgrade vatrogasnog doma na koje projekt ima utjecaj su ukupno tri subjekta uključujući i njihove djelatnike. Radovima na energetskoj obnovi Vatrogasni dom će se urediti, a potrošnja energenata optimizirati”, najavljuju organizatori.

Rok za izvođenje radova je 12 mjeseci, dok cjelokupan projekt traje ukupno 24 mjeseca.

Možda Vas zanima