Uspješno održana biciklijada LIKE for BIKE u Sv. Filip i Jakovu

U organizaciji Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov, u subotu je u 16:00 sati startala rekreativna biciklijada LIKE for BIKE iz Sv. Filip i Jakova. S plaže Iza banja u Sv. Filip i Jakovu krenulo se cestom uz obalu prema Turnju, zatim makadamskim usponom do brda Gradina te na 138 metara visoki vidikovac Crni Krug iznad Turnja.

Duljina staze bila je 18 km, a start i cilj na plaži Iza Banja u Sv. Filip i Jakovu. Dionica se vozila kroz dio Općine Sv. Filip i Jakov sa zaustavljanjem na vidikovcu s kojeg se pruža pogled na Pašmanski kanal i srcoliki otok ljubavi-Galešnjak. Kratke stanke uz okrjepu vodom i voćem su bile na dvjema najatraktivnijim točkama rute, vidikovcu Crni krug iznad Turnja i na Rogovu kod crkve sv. Roka iznad Sv. Filip i Jakova.Iduća dionica staze vodila je kroz zaselak Baturove Kuće u smjeru Biograda na Moru, potom laganom nizbrdicom uz nekadašnji kamenolom završila na cilju.

Za sudionike biciklijade održala se i prigodna tombola uz glavnu nagradu – bicikl, a osigurane su i majice te zajednički obrok uz zabavu i bend Freeway na plaži.

Možda Vas zanima