U Uljaniku namjeravaju graditi ultraluksuzne istraživačke putničke brodove

Grupacija Scenic potpisala je pismo namjere s odabranim konzorcijem-strateškim partnerom DIV/Fincantieri za suradnju u izgradnji ultraluksuznih istraživačkih putničkih brodova u Uljaniku.

Grupacija Scenic danas je potvrdila potpisivanje pisma namjere s pobjedničkim konzorcijem s ciljem suradnje na projektu širenja svoje revolucionarne flote istraživačkih putničkih brodova (discovery yachts).

Predsjedatelj grupacije Scenic g. Glen Moroney ovim povodom izjavio je kako vjeruje da će se financijski izazovi s kojima se Uljanik suočava u posljednjih 18 mjeseci sada okončati i da će se brodogradilište moći usredotočiti na završetak broda “Scenic Eclipse”.

Dodao je i da će izgradnja broda “Scenic Eclipse 2” započeti odmah po odobrenju Programa restrukturiranja te da su već započeti detaljni radovi u dizajniranju potpuno nove serije Scenicovih istraživačkih putničkih brodova koju bi moglo činiti nekoliko ultraluksuznih putničkih brodova (ultra luxury cruise ships) koje će za grupaciju Scenic izgraditi Uljanik.

Predsjednik Uprave Uljanika d.d. g. Emil Bulić ovim povodom zahvalio je grupaciji Scenic, g. Glenu Moroneyju i njegovom izvanrednom timu na povjerenju i podršci koju su iskazali tijekom suradnje u izgradnji ultraluksuznog polarnog kruzera „Scenic Eclipse “, kao i za sudjelovanje u procesu dubinske analize, te odabiru novog strateškog partnera za Uljanik, stoji u priopćenju koje je stiglo iz Uljanika.

Dodao je da je, s obzirom na to da je u završnoj fazi izgradnje ultraluksuznog polarnog kruzera “Scenic Eclipse” grupacija Scenic preuzela ključnu ulogu u završetku broda odlučivši se dovršiti ga u brodogradilištu Uljanik unatoč činjenici da Uljanik prolazi kroz najteže razdoblje u svojoj dugoj povijesti, podrška grupacije Scenic od velike važnosti za opstanak brodogradilišta i nastavak poslovnih procesa u Uljaniku

Također je istaknuo da je dugogodišnja suradnja Uljanika i grupacije Scenic rezultirala iznimno bliskim i korektnim odnosima dviju tvrtki, kao i razvojem vještina i znanja zaposlenika u izgradnji ultraluksuznih kruzera, što u velikoj mjeri predstavlja osnovu za buduće poslovne
planove brodogradilišta Uljanik.

Napomenuo je također da je najbolja potvrda međusobnog povjerenja i kvalitete odnosa dviju tvrtki činjenica da je grupacija Scenic izrazila namjeru nastavka suradnje s Uljanikom i izgradnje dodatnih nekoliko ultraluksuznih polarnih kruzera u brodogradilištu Uljanik.

N1info

Možda Vas zanima