U avion pokušao unijeti dva praseta na ražnju!

Đuro Krneta iz sela Kobatovci pokraj Laktaša spriječen je da u avion Ryanera unese dva praseta na ražnju!

„Živim u Njemačkoj već 30 godina. Godinama dolazim autobusom u selo i jako sam se obradovao kada su uveli direktnu liniju za Njemačku. Prvi put putujem avionom i ne znam zašto su me spriječili da prenesem uskršnju pečenicu. Kada sam kupovao kartu rekli su mi da se u dva kofera može prenijeti do 20 kila tereta, a ja se kunem da prasići nisu bili teži od 18-19 kila“, kaže on.

On navodi da je prije nekoliko dana došao u selo kako bi kupio i zaklao prasiće jer ih je nemoguće nabaviti u Njemačkoj, a zabranjeno im je da peku životinju na otvorenom. Ističe da nije htio rezati meso i pakovati u kofere već je planirao da unese cijelo prase na ražnju.

„Najblaže rečeno šokiran sam što su mi oduzeli oba praseta i tako upropastili najveći praznik. Planirao sam da s obitelji proslavim Uskrs kako to i dolikuje i kako to godinama radim. Sad mi je tek jasno zašto je karta bila tako jeftina. Ne planiram više nikada putovati tim avionom“, rekao je Krneta koji će se morati vratiti u Njemačku bez prasećeg mesa.

Kontaktirali smo carinske službenike koji su izjavili da ih je Krneta pokušao podmititi i ponudio im dvije kile mesa da ga puste u avion. Nakon što mu je meso oduzeto, priveden je u policiju gdje je platio kaznu za krijumčarenje mesa i davanje mita službenim licima.

Izvor : SB online

Možda Vas zanima