TUŽNA VIJEST ZA ZADARSKI SPORT Preminuo Neven Marušić

197

Zadarski mali nogomet u crno je obojila tužna vijest da nas je iznenada, jučer u 60. godini, napustio Neven Marušić.

Neven je bio istinski zaljubljenik malog nogometa i svog Dorseta, koga je vodio godinama. Za one koji ne znaju, riječ je o momčadi koja je bila na sceni 90-ih i početkom ovog stoljeća, a za koju su nastupali najveća imena zadarskog malog nogometa, koja je dominirala u svoje vrijeme. Još se pamte veliki rivaliteti s Tinom, Zadrankom, Svetim Antom i ostalim jačim momčadima u to vrijeme.

Iole koji bolji igrač iz županije i okolice je prošao kroz klub legendarnog Nevena kojeg je to sve uveseljavalo i ispunjavalo. Nažalost, klub se polovicom prvog desetljeća ugasio, no veliko ime, kako Dorseta tako i Nevena, je ostalo trajno zapisano u povijest zadarskog futsala. Neven Marušić je i sada s nama i ostati će trajno njegov lik i djelo. Evo nekih sjećanja igrača koji su igrali kod Nevena i voditelja malonogometnih klubova.

– Bila mi je uistinu čast igrati za Dorset, u mojim prvim futsal koracima, dobio sam priliku igrati s najboljim igračima u to vrijeme. To što mi je Neven omogućio bilo mi je od neprocjenjive važnosti. A ono što najviše pamtim je pažnja koju je Neven posebno obraćao na nas mlađe igrače, davao nam podršku i brinuo o nama, te nevjerojatna količina strasti i ljubavi prema sportu. Bio je jedan od prvih koji je pogurao ovaj sport naprijed nakon rata, nesebično ulagajući vlastita sredstva, i na tomu mu veliko hvala. Zauvijek će mi ostati u mom posebnom sjećanju, kazao je Marko Šimurina.

– Još u svojim početcima na futsal sceni, s Nevenom sam osnovao Dorset. Iako su nam se putevi kasnije razišli i svaki je išao sa svojim klubom postojao je obostrani respekt, a njega kao osobu uvijek lijepo pamtim. Njegova vedrina, humor i pogled na život su mi se trajno urezali i možda sam i zbog njega i Dorseta nastojao da Sveti Ante bude bolji i jači. Kad sve zbrojim i oduzmem ostaje mi da pustim suzu za Nevenom Marušićem i kažem, hvala dobri čovječe , kazao nam je Krešo Zrilić.

-Dragi prijatelju vijest da te više zauvijek nema, strašno me rastužila. Sjetim se naših utakmica, vječnih rivaliteta, veselja, ljutnje, svega , ali uvijek korektno i sportski stisak ruke. Ostavio si lijepe uspomene u našem malom nogometu. Počivaj u miru prijatelju moj, kazao je Tiho Knežević, voditelj Tina.

-Napustio nas je veliki čovjek i jedan od “pionira” Zadarskog malog nogometa i futsala. Istinski zaljubljenik i fanatik u mali balun. Čast mi je bili što sam imao priliku družiti se s Nevenom i naravno igrati za već sada legendarni Dorset. Dragi Nevene počivaj u miru, kazao je Robert Grdović.

Sahrana Nevena Marušića obaviti će se u Zemuniku u 13 sati danas.

Izvor : Zadarski.hr
Foto : I. Gjergja