Svjetski Dan srca u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu

Svjetski dan srca je globalni događaj koji se obilježava u gotovo svim zemljama svijeta 29. rujna pod pokroviteljstvom Svjetske kardiološke federacije i nacionalnih kardioloških društava.Svake godine se Svjetski dan srca obilježava pod određenim motom i posvećen je određenoj temi, a sve u svrhu upozoravanja ljudi na opasnost od bolesti srca i moždanog udara koji su vodeći uzrok smrtnosti u svijetu, od kojih godišnje umre 17,8 milijuna ljudi. Svaki drugi čovjek na svijetu umre od kardiovaskularnih bolesti a čak 80 % prijevremenih smrti se može spriječiti promicanjem zdravog načina življenja i ranim otkrivanju bolesti.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana srca Kardiološka ambulanta u Specijalnoj bolnici za ortopediju otvara svoja vrata u nedjelju od 08.00 do 15.00 sati. U navedenom periodu svi zainteresirani građani mogu doći i bez uputnice izvršiti

-MJERENJE KRVNOG TLAKA

-SLIKANJE ELEKTROKARDIOGRAMA EKG -a

-MJERENJE ŠEČERA U KRVI

-IZRAČUNAVANJE INDEKSA TJELESNE MASE UZ NUTRICIONISTIČKE SAVJETE

-PROCJENU KARDIOVASKULARNOG RIZIKA ZA 10-to GODIŠNJE RAZDOBLJE po tablicama Europskog kardiološkog društva

-SAVJETE LIJEČNIKA I INTERPRETACIJU NALAZA

Ovogodišnji moto obilježavanja Svjetskog dana srca je : BUDI HEROJ SRCA …OBEĆAJ …

Zato budite i Vi heroji srca i pridružite se svjetskom pokretu za bolje zdravlje srca, a timovi Specijalne bolnice za ortopediju vas očekuju i stoje na raspolaganju u Kardiološkoj ambulanti.

Možda Vas zanima