Srebrna medalja za kraj EP gluhih u streljaštvu

ZAGREB, 17. rujna 2019. (Hina) – Boris Gramljak i Lana Skeledžija osvojili su srebrnu medalju u paru na Europskom prvenstvu u streljaštvu gluhih koje se održava  u Rusiji.

Posljednji dan natjecanja je Hrvatskoj donio je još jednu medalju. U disciplini 10 m zračni pištolj mix, Boris Gramljak i Lana Skeledžija osvojili su srebrnu medalju. Hrvatska je nastupila u ovoj disciplini s dva para, a Ela Minđek i Darko Horvati zauzeli su šesto mjesto.

“Malo nam je falilo do zlatne medalje i ostaje jedan žal, međutim, ovo je izvrstan rezultat s obzirom da smo prvi put nastupili zajedno u ovoj disciplini.  Ovo  natjecanje u paru je ipak malo kompliciranije jer se treba osloniti na svog partnera, tako da smo za prvi nastup prezadovoljni”, rekao je Boris Gramljak.

Lana Skeledžija je dodala: “Još uvijek moramo raditi na međusobnoj komunikaciji i prilagodbi. Malo je nedostajalo da osvojimo zlatnu medalju, ali presretni smo s rezultatom i namjeravamo nastaviti zajedno trenirati i još se bolje uvježbati kako bi i u budućnosti postizali odlične rezultate.”

Do sada su Europskom prvenstvu u streljaštvu gluhih koje se održava  u Rusiji Lana Skeledžija i Vida Puškadija osvojile brončane medalje u disciplini 10 m zračni pištolj i 10 m zračna puška.

“Hrvatska reprezentacija gluhih koja djeluje u sklopu HSSG-a, nakon pet godina sudjelovanja na Europskom prvenstvu, ove godine ostvarila je izvrstan rezultat osvojivši četiri medalje. Nadamo se kako će naši sportaši i u budućnosti nastaviti odlične rezultate kao i do sada”, rekao je Milan Lugarić, predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza gluhih.

(Hina) xbis ybis

foto HINA/ PRiredba Studio/ ua

Možda Vas zanima