Solidarnost na djelu u Bure Centru

U sklopu humanitarne akcije Hrvatskog Crvenog križa koja se u čitavoj zemlji odvija pod sloganom „Ne dvoji, za drugog izdvoji“ Gradsko društvo Crvenog križa grada Biograda organiziralo je humanitarnu akciju u prostoru Bure centra.
Kao i ranijih godina riječ je o prikupljanju donacija za pomoć obiteljima i osobama slabijeg imovinskog statusa a prikupljene donacije u obliku hrane i higijenskih potrepština biti će donirane potrebitima, kojih je na žalost i na našem području sve više.

Cilj ovakvih akcija je da se uz direktnu pomoć osobama u potrebi ujedno i senzibilizira javnost, odnosno podigne svijest o korisnim učincima doniranja, jer pomoći na bilo koji način onome kome je pomoć potrebna više je nego dobar osjećaj.

Volonteri biogradskog Gradskog društva Crvenog križa dijelili su letke i upoznavali prolaznike i posjetitelje ovog velikog trgovačkog centra na koji način i što mogu donirati, a košara se već na samom početku ovog prvog dana počela puniti. Neki od posjetitelja najradije su donacije uručili u ruke volontera a među njima i veći broj malenih poput ove djevojčice na našoj slici.

Donirati su se mogli prehrambeni artikli ulje, brašno, šećer, riža, tjestenina, sol, marmelade, ribljih ili mesnih konzervi, konzervi graška, mahuna, slanutka i slično. Dok se od higijenskih potrepština najradije darovali sapuni, šamponi za kosu i kupanje, deterdženti za rublje zubne paste vlažne maramice i druge slične potrepštine, koje si svi naši sugrađani na žalost ne mogu priskrbiti.

Za mnoge u potrebi kojima će se ovakvi donatorski paketi biti uručeni, oni neće predstavljati samo pomoć, već i zrno utjehe što eto, nisu sami u teškim životnim trenutcima i da je biti čovjek i to još human, ipak osobina koju mnogi još nisu izgubili.

 

J.F.

Možda Vas zanima