Zwolle, 9 februari 2015. Minister Melanie Schultz van Haegen is in Zwolle bij een demonstratie van zelfrijdende vrachtwagens bij de Scania fabriek.

Slovenija od 01. lipnja zabranjuje hrvatskim prijevoznicima najvažnije pravce

Udruga kaže da je u tijeku izmjena propisa Republike Slovenije, te će, prema informacijama slovenskog Ministarstva infrastrukture, od 1. lipnja 2019. hrvatski cestovni prijevoznici biti suočeni s nizom ograničenja koja ovoga puta jednostrano nameće Slovenija.

Tako će se od 1. lipnja ove godine po cestama G1-6, G1-7 kroz Sloveniju zabraniti teretni tranzitni promet za vozila iznad 7,5 tona koja idu iz Italije prema Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Rumunjskoj i obrnuto. Izuzetak su vozila sa sjedištem u Istarskoj, Primorsko – goranskoj i Ličko – senjskoj županiji koja koja imaju utovar odnosno istovar u Istri, Kvarneru, Lici i Gorskom kotaru.

“Time se spomenutim kategorijama zabranjuje promet preko graničnih prijelaza Rupa i Pasjak uz obvezno usmjeravanje na potez Kozina – Ljubljana – Obrežje – Zagreb. Dakle, na ove granične prijelaze neće smjeti ni jedan hrvatski prijevoznik sa sjedištem niže od Ličko – senjske županije, a koji prolazi Sloveniju na putu do Italije. Stotine prijevoznika bit će upućene na granični prijelaz Bregana i nakon toga na autocestu. Da bi došli do granice s Italijom samo će trošak cestarine u jednom smjeru biti 60 eura”, stoji u priopćenju.

Osim toga, od 1. lipnja promijenit će se i uređenje na području graničnih prijelaza Središče ob Dravi (Trnovec), Zavrč (Dubrava Križovljanska), Dobovec (Lupinjak) i Bistrica ob Sotli (Razvor). Posljedično će se kroz Sloveniju zabraniti teretni tranzitni promet za vozila iznad 7,5 tona, koji promet sa autoceste A4 nastavljaju po glavnim ili regionalnim cestama i preko graničnih prijelaza Središče ob Dravi (Trnovec), Zavrč (Dubrava Križovljanska) prema Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Rumunjskoj i obrnuto. Izuzetak je tranzitni promet koji ima početak ili cilj u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji i obrnuto.

Kroz Sloveniju će zabraniti i teretni tranzitni promet za vozila iznad 7,5 tona, koji promet s autoceste A1 nastavlja po regionalnim cestama i preko graničnih prijelaza Dobovec i Bistrica ob Sotli prema Hrvatskoj. Time će se, ističe se u priopćenju, na sedam od ukupno šesnaest graničnih prijelaza za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu s Republikom Slovenijom biti uvedena ozbiljna ograničenja.

“Posebno smo ogorčeni činjenicom da je sve ovo posljedica neopreznog i jednostranog odlučivanja o režimu graničnog prijelaza Mursko Središće. Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika podržava svaku akciju koja doprinosi povećanju sigurnosti cestovnog prometa, međutim zatvaranje hrvatskih cesta za koje prijevoznici plaćaju cestarinu, a bez ikakve gospodarski opravdane alternative nije rješenje, već vodi propasti hrvatskog cestovnog prijevozništva i gospodarstva općenito. Zahtijevamo od svih nadležnih tijela – posebno od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i od Ministarstva unutarnjih poslova da hitno reagiraju i na vrijeme spriječe donošenje ovakvih propisa”, zaključuje Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika.

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika ne slaže se s odredbom Pravilnika o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona, kojom se ograničio promet na potezu Šenkovec – Mursko Središće, kao ni s ograničenjima koja će Slovenija jednostrano uvesti od lipnja, stoji u priopćenju Udruge objavljenom u ponedjeljak.

Tom odredbom, kaže se, jednostrano se promijenio režim na graničnom prijelazu Mursko Središće, a negativne posljedice toga vidljive od prvog dana primjene te odredbe. Osim samog povećanja troškova prijevoza, zbog povećanja rute, troška cestarine i troška rada, dio prometa preselio se na granične prijelaze Dubrava Križovljanska i Trnovec te da su kilometarske kolone i višesatno ometanje prometa postali su svakodnevica tog dijela Hrvatske, navodi se u priopćenju.

novo.hr

Možda Vas zanima