16.07.2018., Zagreb - Autobus s mazoretkinjama prolazi kroz Ilicu na Trg bana Josipa Jelacica. Na Trgu bana Josipa Jelacica organiziran je docek Vatrenih koji su na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji osvojili drugo mjesto. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Slogan Vatrenih iz Rusije završio na Mjesecu

Izrael je pokušao spustiti svemirsku letjelicu na površinu Mjeseca, a nakon nekoliko neuspješnih pokušaja slijetanja, poslali su nekoliko fotografija među kojima je bila poruka „Mala zemlja, veliki snovi“ koji je ustvari bio hrvatski slogan koji je pisao na autobusu Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Majda Sijarić ga je osmislila i pobijedila na FIFA-inom natječaju uoči SP-a i u izjavi za Sportske novosti priznala da se ugodno iznenadila kad je vidjela „fotografiju s Mjeseca“.

„Lijep je to osjećaj, imponira mi, pogotovo zato što sam prva žena u povijesti koja je pobijedila na natječaju za SP, među 160 tisuća prijedloga. Budući da je s tim sloganom Hrvatska završila u finalu, ne čudi me što je završio i na Mjesecu. Jedino mi nije drago što Izraelci nisu pitali ni mene ni ikoga u Hrvatskoj smiju li ga upotrijebiti i što pored stoji izraelska zastava jer je to hrvatski slogan koji je postao prepoznatljiv u svijetu“.

Izvor : Germanijak.hr

Možda Vas zanima