Podignuta optužnica protiv Cetinskog! Tereti ga se za izazivanje prometne nesreće

Općinsko državno odvjetništvo u Puli je 31. prosinca 2018. podiglo optužnicu protiv Tonija Cetinskog zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2. i 6. Kaznenog zakona.

Cetinskom se optužnicom stavlja na teret da je 3. studenoga 2017. oko trinaest sati upravljao osobnim vozilom kolnikom Puste ulice u Rovinju iz smjera sjeveroistoka prema jugozapadu protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa. Dolaskom do nepreglednog oštrog zavoja na lijevu stranu (dio naseljene gradske jednosmjerne ulice s uslužnim i ugostiteljskim objektima u širem centru grada), gdje je uzak kolnik vertikalno omeđen zidovima zgrada i bez nogostupa, tereti ga se da je vozilom ulazio u taj zavoj a da se prethodno nije uvjerio može li tu radnju poduzeti na način siguran po druge sudionike u prometu.

Također ga se tereti da brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i stanju vozila tako da automobil može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti, kao i svjestan da takvom vožnjom u takvim uvjetima može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu, a olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći.

Uslijed svega navedenog, okrivljenika se tereti da nije obratio pozornost na pješaka koji je ležao na kolniku Puste ulice već je vozilom prešao iznad tijela pješaka (1955.) koji je na leđima ležao na kolniku narušenog zdravlja zbog srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju te je smrtno stradao na mjestu događaja.

Izvor : Večernji list
Foto : Davor Puklavec / Pixsell

Možda Vas zanima