Petak: sunčano, vruće, mnogima i sparno…

Ponegdje malo niža nego u srijedu, ponegdje pak viša - no temperatura je zraka i u četvrtak diljem Hrvatske bila iznadprosječno visoka. Bit će i sljedećih dana, osobito do vikenda, kada će završiti ovaj prvi ovogodišnji toplinski val koji može djelovati na zdravlje.

Na srednjem Jadranu poslijepodne samo ponegdje umjeren maestral, uz malo valovito more. Najniža temperatura zraka od 19 do 24 °C, u unutrašnjosti Dalmacije 16 do 20 °C, a najviša poslijepodnevna, uz pretežnu vedrinu – od 30 do mjestimice čak 35 °C, osobito u Zagori, pa i oko Ploča i Metkovića, dok će prema jugu Hrvatske i udaljenijim otocima biti malo manje vruće. No, onima na suncu i vedrini, vjerojatno će se činiti više.

U subotu većinom još toplije i još relativno stabilno, a od nedjelje…

U subotu još toplije, ponegdje i na kopnu uz toplu noć, koja će u još više mjesta biti u nedjelju i ponedjeljak, kada će dani biti nestabilniji i oblačniji, te sve manje topli, uz pljuskove i grmljavinu, ponegdje vjerojatno i olujno nevrijeme i tuču. U nastavku novoga tjedna promjenljivo, ali i dalje relativno toplo.

I na Jadranu će početkom novoga tjedna biti nestabilno, osobito u ponedjeljak, a poneki je pljusak s grmljavinom moguć već i u nedjelju, uglavnom na sjevernom dijelu. Bit će iznadprosječno toplo, uz tople noći i većinom vruće dane, koji će pripomoći daljnje zagrijavanju mora. Ne i uglavnom umjerena bura, koja će na sjevernom dijelu zapuhati potkraj nedjelje i u ponedjeljak, piše HRT.

Izvor : Dalmacija news

Možda Vas zanima