Pašman ovoga prosinca postaje “ Čarobni otok “

"Čarobni otok“  naziv je manifestacije koja će se održati povodom adventa na otoku Pašmanu

Po prvi puta u povijesti  na jednom od  otoka zadarskog arhipelaga održava se jedna takva manifestacija tijekom zimskih mjeseci. Ista će trajati od 08.12.2018. godine – 06.01.2019. godine i odvijat će se na školskom igralištu  u Neviđanima.

Od samog početka planiranja vjerovalo se u veličinu i važnost projekta koji će probuditi uspavanu zimu na otoku, a ideja je potekla od želje da dugogodišnji božićni koncert klapa koji se tradicionalno održavao svake godine pretvori u nešto više. Tako treba najaviti kako će stanovnici otoka Pašmana i Ugljana ove godine moči uživati u klizalištu bez prelaska na kopno. U sklopu manifestacije bit će postavljeno klizalište veličine 200m2 natkriveno šatorom kako bi posjetitelji neometano mogli uživati u klizanju. Osim klizališta koje je samo po sebi velika atrakcija na lokaciji će se nalaziti adventske kućice sa bogatom gastro ponudom, bit će postavljena i  pozornica tijekom svih dana odvijanja adventa te interaktivni i dekorativni sadržaj. Na velikoj pozornici tako će nastupiti razni izvođači, klape, mažoretkinje, zborovi iz Zadra , otoka,DJ-i, recitatori, a ekskluzivno prije objave kalendara događanja možemo najaviti božićni  koncert grupe Dalmatino koji će se održati 23.12.2018. godine.
Osim zabavnog sadržaja tu su i predstave za djecu, animatori, dolazak djeda božićnjaka, mađioničar, kićenje božićnog drvca želja, škola klizanja,gastro natjecanje, predbožićni sajam u kojem će sudjelovati i dobitnici oznake HOP, utrka djeda mrazova i mnoštvo ostalih događanja. Mnogo je sudionika koje jedan ovakav projekt uključuje pa tako uz organizatore TZO Pašman (voditeljica projekta Mag.oec Petra Perinović), Općinu Pašman i JKU Otok Pašman mogu zahvaliti svim udrugama, organizacijama, volonterima te ravnateljici OŠ Vladimir Nazor Natashi Kraljev koji su uz mnoge druge podržali projekt.

„Vjeruje se kako jedna ovakva manifestacija može zaživjeti na otoku i pružiti djeci i odraslima da uživaju u božićnoj čaroliji nadomak svojih domova. Kroz ovo događanje želimo poslati poruku kako su otoci živi,a želimo privući posjetitelje s kopna da posjete otok u zimskim mjesecima jer doista kako i nosi naziv ova manifestacija otok zimi je čaroban. Ako mu pak dodate dašak adventske čarolije od jednom postaje još čarobniji.“

Ova manifestacija nije jednokratnog karaktera, vjeruje se kako će biti prepoznata i podržana od strane onih od kojih bi trebala kako bi iz godine u godinu mogla rasti u okvirima u kojima se želi da ista raste. Stoga se pozivaju svi da se pridruže na velikom otvorenju 08.12.2018. godine u subotu jer Vas očekuju mnogobrojna iznenađenja.

 

Možda Vas zanima