Pakoštane: Mališani će dobiti moderan vrtić

Nadogradnjom DV Grdelin pakoški mališani boravit će u moderno uređenom vrtiću, a vrijednost radova iznosi oko 7. 2 milijuna kuna

Suvremeno opremljen vrtić za čiju adaptaciju je iz proračuna Općina Pakoštane osigurano oko milijuna kuna, a ostatak sredstava osiguran iz bespovratnih sredstava EU fondova. Prema najavama novi vrtić s radom bi trebao započeti 1. listopada, a primat će 90 djece i zaposlit će se još četiri odgojiteljice.

Radi se o rekonstrukciji, dogradnji i opremanju dječjeg vrtića Gardelin. Investitor je općina Pakoštane, projektant AXA d.o.o iz Biograda, a izvođač AG Barešić i sinovi d.o.o. iz Draga. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije kroz Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj s udjelom sufinanciranja od 85 posto EU sredstava te 15 posto sredstava državnog proračuna.

Ovime će vrtić dobiti dvije nove dvorane u sklopu vrtića, potpuno nova i moderno opremljena kuhinja, koja će zamijeniti dosadašnje korištenje kuhinje i dovoz hrane iz mjesne osnovne škole, a proširit će se i vrtićka djelatnost na jasličku djecu koje dosad nije bilo. Ovim projektom dječji vrtić Grdelin postati će moderni objekt sa svim potrebnim sadržajima i suvremenom opremom.

Možda Vas zanima