Osnovana Udruga Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla

Nakon potpisivanja Povelje o suradnji Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla, jučer je u Skradinu osnovana istoimena udruga čiji je cilj promicanje i zaštita digniteta imena i djela Nikole Tesle u Hrvatskoj i svijetu.

Cilj udruge je i povezivanje europskih država, gradova, regija, znanstvenih i stručnih institucija, kulturnih i turističkih institucija, udruga i ostalih partnera koji baštine povijest života, školovanja i rada svjetskog velikana Nikole Tesle te promicanje hrvatske i europske prošlosti i baštine Nikole Tesle.

Odluka o imenovanju osoba ovlaštenih za zastupanje udruge donesena je jednoglasno te je za predsjednika izabran Ivan Radošević, direktor Turističke zajednice Ličko-Senjske županije, za dopredsjednicu Martina Furdek-Hajdin, zamjenica župana Karlovačke županije, dok je za glavnu tajnicu udruge imenovana Željana Šikić, direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.

Podsjetimo, prije nekoliko dana u Smiljanu potpisana je Povelja o suradnji Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla, čime je napravljen još jedan korak za formiranje prve europske kulturne rute s polazištem iz Hrvatske inspirirane ovim velikanom.

Projekt bi, prođe li na Vijeću Europe, najranije u svibnju slijedeće godine dobio certifikat Kulturna ruta Vijeća Europe 2020.

Izvor : Šibensko – kninska županija

Možda Vas zanima