Održana deseta sjednica Gradskog vijeća grada Biograda na Moru

Desetu sjednicu Gradskog vijeća, održanu danas, otvorio je predsjednik Tonći Šangulin aktualnim satom, na kojemu je deset prisutnih vijećnika raspravljalo o pretežno komunalnim temama. Negodovanja su se najviše su se ticala komunalnih tema , primjerice nedostatak klupa na putu do trajektnog pristaništva te mali broj kanti za smeće na tom potezu u Jazu.

Druga od od 20 točaka dnevnog reda govorila je prijedlogu polugodišnjeg izvršenja proračuna grada za prvih 6 mjeseci. Gradonačelnik Ivan Knez izjavio je kako su zadovoljni polugodišnjim izvršenjem proračuna, te da su u plusu 2 milijuna kuna.

Jedna od točaka koja je izglasana jednoglasno bila je o postavljanju videonadzora u gradu Biogradu, opravdano činjenicom kako grad godišnje pretrpi oko 300 000 kuna štete počinjene raznim vandalizmima, najčešće na plaži Dražice.

Govora je bilo i o projektima koji su u trenutno realizaciji u našemu gradu. Reciklažno dvorište, sortirnica otpada, poduzetnički inkubator, projket TIC-a te brojnih drugih . Sa starom školom je nažalost zapelo pri samom kraju radova, jer je tvrtka koja je još trebala obnoviti fasadu, nažalost, zbog lošeg stanju u građevinskom sektoru , otišla u stečaj.

Promjene nekih kartografskih podataka, izmjene i dopune određenih odluka, izbor ravnateljice DV Biograd samo su neke od točaka o kojima se raspravljalo na današnjem vijeću.

Direktor Bošane d.o.o, Kruno Pešić iznio je ukratko izvešće o uspješnom poslovanju ove gradske tvrtke, te naglasio kako oni već godinama posluju s dobiti. U prilog tomu govori i činjenica kako je tvrtka Bošana d.o.o jedna od rijetkih koje svojim radnicima isplaćuje trinaestu plaću.

Možda Vas zanima