Odjel za obrazovanje i znanost HRT-a organizira stručni skup u OŠ Sv. Filip i Jakov

Odjel za obrazovanje i znanost HRT-a organizira stručni skup “Uređenje vrtova u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, centrima za odgoj i obrazovanje te učeničkim domovima u Zadarskoj županiji“ koji će se održati 14. 3., s početkom u 12 sati, u OŠ Sv. Filip i Jakov.

102

Skup organiziraju Hrvatska radiotelevizija i Zadarska županija koja je i pokrovitelj samog događaja.

Skup je dio velikog obrazovno – ekološkog projekta Najljepši školski vrtovi koji Hrvatska radiotelevizija provodi već 25 godina. Projekt u suradnji s HRT-om provode Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo poljoprivrede te brojni donatori

Projektom se želi afirimirati činjenica o tome kako se u odgojno obrazovnim ustanovama, osim učenja, može razvijati i svijest prema organskoj poljoprivredi. Promiče se isključivo uzgoj izvornoga i domaćeg bilja, prepoznavanje ljepote vlastitog krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim područjima Hrvatske.

Na skupu će biti prezentiran dosadašnji rad projekta, moći će se čuti nekoliko korisnih prezentacija vezanih uz uređenje vrta, ali i vidjeti iskustva nekih pobjedničkih ustanova. Prošle godine Osnovna škola Lipik iz Lipika ponijela je titulu Najljepšeg školskog vrta u Republici Hrvatskoj, a vrtić Bajka iz Varaždina proglašen je najljepšim vrtićem u cijeloj RH.

Izvor:Ezadar