Od petka jako pogoršanje i snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Iako se osjetan pad tempaerature u velikom dijelu zemlje očekuje tek večeras, na Zavižanu je -26 i pada snijeg. Prema sedmodnevnoj prognozi, snijega će biti i u kontinentalnoj Hrvatskoj u četvrtak i petak.

Vrijeme danas

Sa zapada se danas očekuje postupan prestanak oborine i djelomično razvedravanje, kiše će još biti na istoku, na jugu i pljuskova s grmljavina, u višem gorju bit će susnježice i snijega. Večeras u unutrašnjosti stiže osjetan pad temperature.

Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni vjetar, mjestimice s jakim, u gorju i olujnim udarima. Na Jadranu jaka do olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima, a još ujutro na krajnjem jugu umjereno jugo, prognozira za utorak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Zbog vjetra je u tim dijelovima na snazi crveni meteoalarm.

Najviša dnevna temperatura zraka danas će biti uglavnom između 4 i 9, na Jadranu 10 i 15 stupnjeva Celzijevih. Navečer u unutrašnjosti osjetan pad temperature.

Prema sedmodnevnoj prognozi, i dijelove središnje Hrvatske od četvrtka čeka pad temperatura, sa snijegom i susnježicom u Gorskom kotaru, Lici, sjeverozapadnoj Hrvatskoj….

Možda Vas zanima