Ministar Marko Pavić u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji

Ministar regionalnog razvoja i EU fondova Marko Pavić prošli tjedan je boravio u službenom posjetu Šibensko-kninskoj županiji. Tom prilikom u Uredu župana održao je radni sastanak s županom Goranom Paukom i njegovim suradnicima. Na sastanku se razgovaralo o EU projektima koji se provode na području naše županije, o projektima koji su u planu i za koje se planiraju zatražiti EU sredstava, te mogućnostima razvoja manjih mjesta i otoka kroz EU fondove.

Poseban naglasak stavljen je na Zagoru a sve s ciljem zadržavanja stanovništva, povratka iseljenih stanovnika kao i o njenom turističkom razvoju kroz potencijal koji ima. Također je bilo riječi o razvojnim sporazumima, kroz koje bi se realizirale bitne stvari za koje smo se u našim strategijama opredijelili.

„Šibensko-kninska županija je uspješna po povlačenju EU sredstava što pokazuje brojka od 1,6 milijuna kuna ugovorenih projekata, a ono što posebno veseli nisu samo brojke, već da europski fondovi mijenjaju županiju i osiguravaju bolji život ljudima koji žive na ovom prostoru, kako u Zagori tako i u priobalnom dijelu i na otocima“, kazao je ministar Pavić.

Župan Goran Pauk upoznao je ministra s ključnim projektima koje provodi županijska administracija kao što su nastavak projekta tvrđave sv. Nikole, projekt zaštite suhozidne tradicijske gradnje HEREDITAS koji je strateški projekt dizajniran kao odgovor na zapuštenu i slabo turistički valoriziranu suhozidnu gradnju i kulturna dobra u našoj županiji, projektu razvoja širokopojasne infrastrukture slijedeće generacije koja je ključ za razvoj ruralnog područja, projektu Centra kompetentnosti u strojarstvu, te drugim projektima na području županije koje provode druge administracije na području Šibensko-kninske županije.

Po završetku sastanka ministar Marko Pavić u pratnji župana Gorana Pauka i suradnika obišao je poduzetničko poslovnu infrastrukturu Adriatic Business Center (ABC), projekt vrijedan 20 milijuna kuna. Projektom će se rekonstruirati i opremiti poslovna zgrada na prostoru Ražina u Šibeniku u svrhu pružanja novih i kvalitetnijih usluga malim i srednjim poduzećima te poduzetničkim potpornim institucijama na području Šibensko-kninske županije.

Tijekom današnjeg posjeta ministar Pavić je obišao projekt revitalizacije tvrđave sv. Ivana u Šibeniku i Konjički klub za terapijsko jahanje „Kolan“.

Možda Vas zanima