Kineskinji odobrena kupnja kumrovečkog Hotela Zagorje

Vlada je odlučila kumrovečki Hotel Zagorje, odnosno bivšu političku školu, prodati tvrtki Zhongya nekretnine, koja je bila jedini ponuđač na natječaju na kojem je ponudila 14,09 milijuna kuna.

Iza tvrtke Zhongya nekretnine stoji kineska poduzetnica Jiang Yu koja je već više puta bila u Kumrovcu i bivšu političku školu želi pretvori u hotel, a ima i druge ideje o stvaranju spomen-parka Josipu Brozu Titu u tome mjestu Hrvatskog zagorja.

Bivša Politička škola u Kumrovcu ukupne je površine 26.285 četvornih metara, od čega je dvorište površine 20.384, a poslovna zgrada 5.901 četvorni metar.

Ministar državne imovine Goran Marić podsjetio je da je Ministarstvo državne imovine u ožujku objavilo javni natječaj za prodaju Hotela Zagorje s početnom cijenom od 11,96 milijuna kuna.

“U roku za dostavu ponuda, do 7. svibnja, zaprimljena je samo jedna ponuda, i to tvrtke Zhongya nekretnine, s ponuđenom cijenom od 14,09 milijuna kuna”, rekao je Marić.

U Vladinoj odluci stoji da će se s kupcem zaključiti ugovor o kupoprodaji na temelju kojeg će se kupac obvezati na isplatu kupoprodajne cijene u roku od 30 dana od dana zaključenja kupoprodajnog ugovora, umanjenu za iznos od 598.000 kuna koji je uplaćen u korist državnog proračuna na ime jamčevine u postupku javnog poziva za podnošenje ponuda za kupnju nekretnine.

Kupac će, uz kupoprodajnu cijenu, snositi i trošak procjene tržišne vrijednosti nekretnine po ovlaštenome sudskom vještaku, u iznosu od 32.905 kuna te trošak izrade energetskog certifikata u iznosu od 16.000 kuna.

Hina/P.hr

Možda Vas zanima