JUTROS U ZADRU NASUKAO SE KATAMARAN NA ĐIGU Svjedočanstvo putnika: Kapetan je pokušao izaći iz luke kako ne bi udario u most. Odlično je reagirao i ovo je bilo najbolje rješenje za sve!

– Bilo nas je oko dvadesetak na brodu. Ušli smo u luku kada su otkazale komande. Kapetan je pokušao izaći iz luke kako ne bi udario u most, ali nije uspio i udario je u Đigu. Mislim da je odlično reagirao i da je ovo bilo najbolje rješenje, rekao nam je jedan od putnika s katamarana “Novalja”.

Jadrolinijin katamaran “Novalja” koji povezuje otoke Ist i Molat sa Zadrom nasukao se na lukobranu gradske luke jutros oko 7.40 sati. Iako je u katamaranu bilo dvadesetak putnika, prema prvim neslužbenim informacijama jedan mornar je ozlijedio ruku, a jedan stariji putnik zatražio je liječničku pomoć.

Kako neslužbeno doznajemo da nasukavanje je došlo zbog otkazivanja komandi. Katamaran je jutros ušao u luku i kretao se prema gradskom mostu kad je zapovjednik shvatio da su mu komande otkazale. No odlučio je da motor ne gasi i nekako je katamaran uspio okrenuti za 180 stupnjeva tako da ne udari u gradski most, usmjerivši ga prema izlazu iz luke, odnosno Đigi. Tamo je uspio izbjeći velike jahte na vezu tako da nikoga nije oštetio i nasadio se na rivu.

Katamaranu je oštećen donji dio pramca kojim je udario u obalu.

Izvor : Zadarski.hr
Foto : Luka Gerlanc / HANZA MEDIA, Zadarski.hr

Možda Vas zanima