OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izabran novi ravnatelj škole u Neviđanima

Školski odbor OŠ Vladimir Nazor sastao se u ponedjeljak 4. studenog 2019., te većinom glasova umjesto ravnateljice prof. Natashe Kraljev, kojoj je istekao mandat, za novog ravnatelja imenovao prof. geografije i povijesti Ivana Hrabrova.

“Na natječaj za ravnatelja OŠ Vladimir Nazor javila su se dva kandidata, među kojima je i sadašnja ravnateljica. Potrebno je istaknuti kako se ne radi o smjeni ravnateljice OŠ Vladimir Nazor već o isteku petogodišnjeg mandata, rekao je pašmanski načelnik Krešimir Ćosić”, ujedno i član Školskog odbora.

Školski odbor ima sedam članova, dva su predstavnika Učiteljskog vijeća, po jedan je predstavnik Skupa radnika i Vijeća roditelja, te tri predstavnika osnivača, u ovom slučaju: Krešimir Ćosić, načelnik, Andro Magić, zamjenik načelnika, i Ana Benić, općinska pročelnica.

“Ravnatelj je izabran rezultatom 4:3, te Školski odbor nije produžio mandat dosadašnjoj ravnateljici. Tri vanjska člana školskog odbora stala su uz glas roditelja te je za novog ravnatelja bilo četiri većinska glasa”, naglasio je Ćosić.

Novi ravnatelj nastavnik je povijesti i dolazi iz OŠ Ivan Goran Kovačić iz Lišana Ostrovičkih. Tamo je, među ostalim bio i predsjednik Školskog odbora. Ivan Hrabrov podrijetlom je po roditeljima s otoka Pašmana i Ugljana (Banj, Preko) pa se radi o osobi kojoj su bliske specifične otočne prilike.

“Želja da škola postigne visoku razinu, u što nitko ni ne sumnja da će se dogoditi. Općina Pašman ima jednu od najboljih pronatalitetnih politika u koju je velikim dijelom uključena i OŠ Neviđane. Također, naša porodiljna naknada je među većima u zemlji, a vrtić nudi cjelodnevni boravak u kojeg je ove godine upisan rekordan broj djece. Isto tako, daju se stipendije srednjoškolcima i studentima i Općina sufinancira gradnju kuća mladim obiteljima te će nastaviti raditi na dobrobit svih žitelja općine, a prvenstveno djece”, zaključio je Ćosić.

 

foto:os-vnazor-nevidjane.

Možda Vas zanima