13.08.2013., Hvar - Poznati hvarski nocni klub Carpe Diem Beach zatvorila je porezna inspekcija zbog 120 000 kn viska u blagajni. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Danas kreće novi tjedan inspekcijskog nadzora: Opet posebno na udaru tri djelatnosti

U razdoblju od 16. do 22. svibnja 2019. godine pojačane nadzore fiskalizacije provodit će ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom.

“U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze”, najavljeno je pred nadzor.

Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost:

1. trgovine na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama,
2. taksi službe i
3. pripreme i usluživanja pića.

Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u razdoblju od 16. do 22. svibnja 2019. godine.

“Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu”, priopćeno je u vezi akcije.
poslovni dnevnik

Možda Vas zanima