U moru kod Krka našli muškarca koji je stradao u nevremenu

U moru kod otoka Krka pronađeno je tijelo muškarca koji je ranije u utorak pao u padu s brodice u more.

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jutros su od Županijskog centra 112 Rijeka oko 9:36 sati zaprimili informaciju o čovjeku koji se po izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima pokušao ukrcati na plovilo. Pri pokušaju da se ukrca na brodicu po nevremenu muškarac je pao u more kod mjesta Njivice na otoku Krku.

Nedugo nakon pada čovjek je nestao iz vidokruga vatrogasne osmatračnice nakon čega je pokrenuta koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim u suradnji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Rijeka, Javnom vatrogasnom postrojbom JVP Krk i Pomorskom policijom Rijeka. Tragalo se za Z.M., državljaninom Hrvatske rođenim 1953. godine.

Iako je koordinacija i angažman jedinica uključenih u pomorsko traganje organizirana u vrlo kratkom roku, već u 10,14 sati službenici MRCC Rijeka zaprimili su obavijest od službenika Pomorske policije Rijeka da su pripadnici JVP Krk pronašli beživotno tijelo nestalog muškarca u neposrednoj blizini otoka Krka, nakon čega je oglašen prekid akcije, a sva daljnja postupanja u ovom slučaju u nadležnosti policije, piše ŠibenikIN

Izvor : Dalmacija news
Foto : D.N./ Ilustracija

Možda Vas zanima