Nožem napao ljude na autobusnoj stanici, ubio djevojčicu i muškarca pa presudio i sebi

Od samoranjavanja je preminuo i napadač čiji motiv za ovaj bezobzirni čin nasilja još nije poznat

Jedna osnovnoškolka i 39-godišnji muškarac ubijeni su u napadu nožem koji se dogodio u utorak rano ujutro po lokalnom vremenu u predgrađu Tokija, a od samoranjavanja je preminuo i napadač čiji motiv za ovaj bezobzirni čin nasilja još nije poznat. U napadu je 17 osoba ozlijeđeno, a najveći broj među njima bile su osnovnoškolke koje su pohađale katoličku školu.

Prema izvještajima lokalnih medija, među najteže ozlijeđenima je jedna žena u 40-im godinama i tri šestogodišnje djevojčice, “koje su zadobile ozljede glave i vrata”, otkrio je Takehito Otsubo, zamjenik direktora u bolnici u koju su dovezene žrtve napada.

Svoju sućut sa žrtvama i njihovim obiteljima te cijelim japanskim narodom izrazio je i američki predsjednik Donald Trump, koji je u utorak završio četverodnevni radni posjet Japanu.
“Svi Amerikanci su uz ljude Japana i plaču za žrtvama zajedno s njihovim obiteljima”, poručio je Trump za vrijeme obilaska japanskog ratnog broda, kojim je završio njegov posjet “zemlji izlazećeg sunca”.

Prema posljednjim rezultatima istrage, čini se da je napadač, u dobi između 40 i 50 godina, došao na autobusnu stanicu i napao ljude koji su čekali autobus, a potom je ušao u vozilo te izbo djevojčice iz obližnje privatne škole.

– Vidjela sam osnovnoškolsku djecu kako leže na podu. Ovo je mirno susjedstvo, strašno je to što se dogodilo – rekla je jedna svjedokinja. Policija je u obližnjem parku pronašla dva noža. Vatrogasci su prvi poziv u pomoć primili u 7,44 sati po lokalnom vremenu.
Inače, Japan ima jednu od najnižih stopa nasilnih zločina u svijetu, no u posljednjih nekoliko godina zabilježeno je nekoliko napada nožem. 2016. godine ozlijeđeno je 19 ljudi s mentalnim poteškoćama, a koje je napad bivši radnik ustanove u kojoj su bili. Osmero učenika ubijeno je pak 2001. godine kada je muškarac upao u osnovnu školu u Osaki i napao ih nožem.

Izvor : Večernji.hr
Foto : REUTERS

Možda Vas zanima