Bivša vojarna u Šibeniku u potpunosti izgorjela

Nešto prije 13 sati u četvrtak je planuo hangar na prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova u Šibeniku. Premda su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika na požarištu bili već u 13,10 sati hangar je u potpunosti izgorio.

– Požar je lokaliziran oko 13,45 sati, a u gašenju je sudjelovalo 15 vatrogasaca sa šest vozila. Riječ je o praznom drvenom hangaru pokrivenim ternitom veličine oko 250 metara kvadratnih – kazao je s požarišta, Volimir Milošević, zapovjednik JVP-a grada Šibenika.

Inače, u ovom hangaru održavale su proteklih godina zabavne manifestacije, rock koncerti i partyi, poput ugašenog festivala Terraneo, Kulturaljke i drugih.

– Ne mogu vjerovati da se ovo događa! Taman smo dovršili pripreme za organizaciju ovogodišnje Kulturaljke i bukirali izvođača kad vidim dim i čujem – našeg Hangara više nema! – izjavio je neposredno nakon što je doznao za požar Igor Bergam, prvi čovjek šibenske Udruge PARK, prenosi portal ŠibenikIN.

– Poludio sam, šokiran sam. Toliko novaca, sati volontiranja i toliko lijepih glazbenih događanja uz Jinxe, Hladno Pivo, Psihomodo pop, Zabranjeno pušenje i druge je bilo tamo, a sada je zgrada izgorjela do temelja. Zatečen sam, tužan sam, ne znam što ćemo i kako dalje. Ne znam gdje će biti Kulturaljka – kaže Bergam koji u Hangaru radi svirke od 2014. godine.

– Unutra nije bilo ničega, ni struje i užasno je ovo što se dogodilo. Policija treba istražiti kako je moguće da se zgrada zapalila, da se utvrdi razlog. Ovo je katastrofa – rekao je kaže Edin Cipurković (Edy C) iz šibenskog labela Decoded i udruge Echo.

Izvor: Jutarnji.hr

Možda Vas zanima