Biogradski mališani na izletu u voćnjaku jabuka

Od jabuka sa stabla, do štrudle na tanjuru. Tako bismo magli nazvati ovu zabilješku o biogradskim mališanima koji su proteklih dana imali brojne izlete, pa tako i ovaj u voćnjaku i branju slasnih jabuka. Naime, u sklopu jesenske sheme, dana kruha i dana zahvalnosti za plodove zemlje, mališani su posjetili mnoga mjesta i upoznali različite aktivnosti u prirodi, a jedna od njih je eto i branje jabuka u voćnjaku jednog od roditelja Luke Mršića.

Dvije vrtićke skupine „Zečići“ i „Papigice“ doživjeli su posebno iskustvo, lijepo se družili i na koncu se zasladili slasticama od jabuka pripremljenih u vrtićkoj kuhinji. Za jabuku se inače kaže da je najzdravije voće na svijetu, da je kraljica svih godišnjih doba, a ima i izreka „Jedna jabuka na dan-doktor iz kuće van“.
Osim sirovih plodova, ova se voćka često upotrebljava kao nadjev za pite i savijače….E, upravo ovo potonje bio je i poseban izazov za malene koji su eto imali priliku da sa svojim odgojiteljicama sudjeluju u čitavom procesu od branja do savijače ili štrudla na stolu.

 

J.F.

Možda Vas zanima