Prvenstvo Dalmacije za najmlađe atletičare i 5. kolo dalmatinske atletske lige za starije kategorije u Splitu : AŠK BENKOVAC OSVOJIO 26 MEDALJA

U Splitu se u subotu 8.6.2019. godine održalo Prvenstvo Dalmacije za najmlađe atletičare (limače) i 5. kolo dalmatinske atletske lige za starije kategorije(od mlađih kadeta do seniora).
AŠK Benkovac osvojio je ukupno 26 medalja, od kojih je 12 zlatnih.
Šest titula prvaka Dalmacije, pet viceprvaka i dvije bronce, uz veliki broj osobnih rekorda, veliki je uspjeh za mali klub kojega je predstavljalo 16 limača.
Šest prvih mjesta, četiri druga i tri bronce 15 predstavnica u konkurenciji mlađih kadetkinja, kadetkinja i mlađih juniorki odličan je uvod u Prvenstva Hrvatske koja predstoje u sljedeća tri tjedna.
Dvostruke pobjede ostvarile su kadetkinja Matea Čerina u utrkama na 60 i 200 metara i juniorka Klaudija Grebener na 100 i 200 metara u seniorskoj konkurenciji.
Mlađa kadetkinja Sara Stijepić pobijedila je u utrci na 60 metara i u štafeti 4x200m zajedno s Valentinom Šimunac, Mihaelom Nimac i Nikom Gašpar. Bila je i srebrna u skoku u dalj.
Dvije srebrne medalje osvojila je mlađa kadetkinja Nika Gašpar, na 60m i bacanju vortexa.
Druga je bila mlađa juniorka Lucija Frković u bacanju koplja. Brončane su bile mlađe kadetkinje Ema Erceg(vortex) i Valentina Šimunac(60m) i kadetkinja Barbara Pešut(60m)

Atletski klub ” Rogovo “- Sv. Filip i Jakov imao je sedam predstavnika koji su ostavili zapažene rezultate , a najveći uspjeh je napravio Ante Šuperba koji je osvojio 3. mjesto u bacanju vorteksa za mlađe kadete .

Izvor : AŠK BENKOVAC / Atletski klub ” Rogovo ” – Sv. Filip i Jakov
Foto : AŠK BENKOVAC / Atletski klub ” Rogovo ” – Sv. Filip i Jakov

Možda Vas zanima