Croatia's Goran Ivanisevic lifts the Men's Singles Trophy after beating Pat Rafter of Australia in the men's final at the Wimbledon Championships July 9, 2001. Ivanisevic beat Rafter 6-3 3-6 6-3 2-6 9-7.PS/GB Reuters / Picture supplied by Action Images *** Local Caption *** RBBORH2001070900296.jpg

Ivanišević je prije 18 godina postigao epski uspjeh i osvojio Wimbledon

Jedan od najvećih u povijesti hrvatskog sporta, prije 18 godina postigao je hrvatski tenisač Goran Ivanišević. Nevjerojatni Splićanin osvojio je Wimbledon na koji je stigao s pozivnicom i kao 125. igrač svijeta, piše Index.hr

Međutim, poslije tri poraza u finalima uspio je napraviti čudo kada to nitko nije očekivao. U polufinalu je pao Tim Henman, a u finalu Patrick Rafter.

I dan danas se prepričava taj legendarni 9. srpanj 2001. godine pa su tako i neke kultne izjave iz tog perioda zauvijek ostale upamćene. Čuveni glumac Jack Nicholson uoči jedne od meč-lopti zavapio je s tribine: “Hajde, Gorane, napravi to već jednom.”

“Želio sam taj Wimbledon. Premda sam imao dva US Opena, bio sam pohlepan, želio sam osvojiti i Wimbledon, koji je za mene najposebniji turnir. Međutim, ako sam već od nekoga morao izgubiti, onda neka je to bilo od Gorana”, džentlmenski je nakon poraza rekao Rafter.

Nakon Gorana Ivaniševića, Hrvatska je osvojenom Wimbledonu najbliže bila 2017. godine, kada je Marin Čilić u finalu poražen od Rogera Federera.

Izvor : Index.hr

Možda Vas zanima