HNK Graševina igra u sedmoj ligi, a za nju navijaju Promili

Vetovo, malo mjesto između Požege i Kutjeva na obroncima Papuka, dobiva nogometni klub s vjerojatno najzanimljivijim imenom u Hrvatskoj. Prefiks Kamen maknuli su mu iz imena, a umjesto njega dodali – Graševina, piše 24 sata .

A s promjenom imena, dakako, došla je i promjena grba. Unutar zlatnog štita nalaze se lopta i – grozd.

Naime, vetovačko udruženje vinara “Veteri Castra” uključilo se u rad kluba, gotovo čitav upravni odbor zapravo čine vinari pa je odluka o promjeni imena zapravo sasvim logična. Ali nisu u klubu stali samo na tome, novim imenom žele privući više članova i sponzora.

Svatko tko potpomogne radu uplatom od 100, 200 ili 400 kuna kuna postat će član navijačke skupine Promili i dobiti, uz člansku iskaznicu, i bocu graševine od jedne litre, piše klub na Facebook-stranici.

Nogometni klub u Vetovu osnovan je 1955. godine kao NK Sloboda Vetovo, a nakon nekog vremena ugašen je zbog nedovoljnih uvjeta za rad.

Šesnaest godina kasnije klub je zaživio pod imenom Kamen i zadržao sve do ovog ljeta, kad kao Graševina kreće u borbu za pomak s dna sustava hrvatskoga ligaškog nogometa. Naime, član je Treće županijske nogometne lige, odnosno sedmog ranga.

Izvor : 24 sata
Foto : Dušan Mirković/PIXSELL, Facebook

Možda Vas zanima