Dinamo kažnjen zbog “šugava Rijeko puna si Srba, ne brini ima još vrba”

DISCIPLINSKI sudac HNL-a odlučio je kazniti Dinamo zatvaranjem sjeverne tribine Maksimira na jednoj utakmici zbog neprimjerenog skandiranja Bad Blue Boysa na derbiju protiv Rijeke.

Dinamo bi tako u posljednjem kolu HNL-a trebao 26. svibnja dočekati Hajduk pred praznom sjevernom tribinom, ali neće jer će se hrvatski prvak, kako doznajemo, žaliti na odluku disciplinskog suca što automatski odgađa izvršenje kazne.

“Kako se radi o ponovljenom prekršaju, GNK Dinamo je kažnjen odigravanjem prve sljedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini Stadiona Maksimir i novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna”, objavljeno je na stranici Prve HNL, a to znači da će Dinamo ako mu žalba bude odbijena prvu utakmicu sljedeće sezone igrati pred praznim sjeverom.

Boysi su Riječane u tri navrata provocirali pjesmom: “Šugava Rijeko smrdljivi grade pobit ću pola tvoje Armade, Šugava Rijeko puna si Srba, ne brini Rijeko ima još vrba”.

Hajduku 25 tisuća kuna kazne

Hajduk je kažnjen s 25 tisuća kuna zbog 15 baklji i tri topovska udara na utakmici protiv Slaven Belupa.

Markus Pavić (Istra 1961) zbog isključenja na utakmici Gorica-Istra 1961 (prekršaj u izglednoj situaciji za postizanje pogotka) kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i 4.000 kuna novčane kazne, a Istra mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja na utakmici Gorica-Istra 1961 kažnjivog po članku 54. DP HNS-a (4 žuta i 1 crveni karton).

Izvor : Index.hr
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell

Možda Vas zanima