Zapis-ova #desetka:Proslava deset godina djelovanja zadarskih pisaca

- Kada su prije deset godina održali prvi susret u danas ugašenoj knjižari na Poluotoku, zadarski pisci nisu ni sanjali da će njihovo druženje prerasti kulturne i umjetničke okvire grada i županije. -

Potaknuti urednikom Goranom Bujićem, prije deset godina nekoliko zadarskih pisaca osnovalo je udrugu ZaPis. Iza njih je niz objava, knjiga, zajednička zbirka, organizacija 1. književnog festivala u Zadru, književne nagrade a neke svjetske inicijative doveli su u svoj grad i pokrenuli besplatne radionice proze i poezije, čulo se na večeri u petak u Gradskoj knjižnici Zadar.

Tamo je održan program ZaPisa pod nazivom #desetka, a moderatorica i aktualna predsjednica udruge Iva Pejković u razgovoru s članovima i kroz fotogaleriju provela je publiku kroz najbolje trenutke u kontinuiranom djelovanju zadarskih pjesnika i prozaista, te se raspravljalo i o temama poput prostora (i nedostatka istog), kritike, nakladništva, itd.

Program je dio manifestacije “Zadar čita”, a ZaPis-ovci su njezini sudionici od samog početka.

Ovih dana predano rade na materijalu za nove zbirke kratkih priča i poezije, a vjeruju i da će ponovo organizirati zanimljiva gostovanja etabliranih književnika u svom gradu.

U fokusu zbirke kratkih priča bit će upravo grad Zadar!
Iva Pejković

Možda Vas zanima