“Kino à la carte” 27. rujna u Sv. Filipu i Jakovu

Pozivamo Vas na manifestaciju „Kino a la carte“ u sklopu projekta „K.IN.0. — Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje“ koja ce se održati 27. rujna 2019. godine s početkom u 18.30h u Kinu Sv. Filip i Jakov, na adresi Ulica Ivana Danila 9.

„Kino a la  carte“

Pozivamo Vas na manifestaciju „Kino a la carte“ u sklopu projekta „K.IN.0. — Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje“ koja ce se održati 27. rujna 2019. godine s početkom u 18.30h u Kinu Sv. Filip i Jakov, na adresi Ulica Ivana Danila 9.

Manifestacija „Kino a la carte“ je završni dio programa „Kulturni menadžment i sukreacija programa s lokalnom zajednicom“ koju provodi Dunja Vuković, dipl. etnolog i kulturni menadžer iz Zagreba.

Šaroliki program je osmišljen, pripreman i realiziran u suradnji sa lokalnom zajednicom Sv. Filipa i Jakova.

Na četiri lokacije filipjanskog kina održati će se slijedeći programi:

CINEMA APERITIVO od 18:30 h u dvorištu Kina

Projekcije starih fotografija i snimki Sv. Filipa i Jakova, uz glazbenu pratnju Ivara Križića na kontrabasu. Donacija i sadnja bilja, te druženje uz aperitiv.

EU MARENDA od 19:30 h u Kino dvorani

Nastup glazbene skupine A.K.A. Crescendo, predstavljanje kulturno-umjetničkih programa u Kinu i predstavljanje Europske mreže centara za kulturu (ENCC) u sklopu kojeg će biti održano predavanje kulturne stručnjakinje Ljiljane Perišić, koordinatorice za JI Europu, kako bi ciljanoj skupini predstavila primjere dobre prakse iz EU, te umrežavanje KINA Sv. Filip i Jakov, kako bi ga se postavilo na mapu Europskih centara za kulturu.

TINEL NA TINGUL od 20:00 h u tinelu Kina

Otvorenje izlo2be „Skok i sreća“ slikarice Ane Kolege te otvorenje Book Crossing zone i donacija knjiga. Predstavljanje radioničkog programa te upisi na radionice i druženje uz Catering.

ROCK ROZATA od 21:00 h u portunu Kina Koncert Jimmy Shakers Band i plesnjak.

„Posadi svoj cvijet i pošaIji knjigu u svijet. U tkanicu utkaj svoju nit i zapIeši uz rock beat!“

Projekt „KINO – Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje“, s ukupnim proračunom od 2.099,720,06 HRK, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.784.762,05 HRK, odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok se ostalih 314.958,01 HRK odnosno 15% ukupnih bespovratnih sredstava, osigurava iz Državnog proračuna RH. Prijavljen je na poziv Kultura u centru — potpora razvoju javno — civilnog partnerstava u kulturi, nositelj je Udruga za kulturu i umjetnost “U Pokretu” Lucije Mikas, uz partnerstvo Općine Sv. Filip i Jakov i Zajednice udruga “Centar nezavisne kulture“, koja je ujedno i provoditelj projekta.

Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta članova i zaposlenika OCD-ova i javnog sektora, u svrhu kreiranja zajedničkog modela sudioničkog upravljanja u kulturi i uključivanje građana u stvaranje većeg broja kulturnih i umjetničkih projekata u lokalnoj zajednici, uz paralelnu preobrazbu starog kina u Općini Sv. Filip i Jakov u K.IN.O. – Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje.

Možda Vas zanima