STUDENI U HNK ZADAR – NOĆ KAZALIŠTA, ODLIČNE PREDSTAVE I KONCERTI

U utorak, 6. studenog s početkom u 20 sati pogledajte predstavu HNK u Šibeniku, LJEPOTICA IZ LEENANEA irskog pisca Martina McDonagha u režiji Dražena Ferenčine. Igraju: Biserka Ipša, Franka Klarić, Bojan Brajči i Jakov Bilić. Predstava je u dramskoj pretplati i u slobodnoj prodaji. Ulaznice po cijeni od 60,00 kuna su u prodaji na blagajni HNK Zadar od 2. studenog (radnim danom: 11-13h, 18-20h, subotom: 11-13h).

LJEPOTICA IZ LEENANEA (The Beauty Queen of Leenane ) premijerno je izvedena u veljači 1996. u Druid Theatre Company u irskom okrugu Galway, a veliki je uspjeh doživjela i na londonskom West Endu, gdje je 2010. ponovno s uspjehom obnovljena. Za ovaj komad McDonagh je dobio nagradu za Najveću dramsku nadu koju dodjeljuje britanski dnevnik Evening Standard, a predstava je 1998. nominirana za šest američkih kazališnih nagrada Tony nakon što je s Off-Broadwaya stigla i na Broadway. Riječ je o kompleksnoj priči o međuljudskim odnosima, u ovom slučaju o majci i kćeri, s mnogim iznenađenjima i neočekivanim obratima…

U petak, 9.11. u maloj dvorani HNK Zadar ne propustite koncert SARA & JAPPA pod nazivom „JAZZ WINTER WONDERLAND“ .

Otac i kći, Željko Brodarić Jappa ( akustična gitara i vokal) i Sara Brodarić (vokal) zadarskoj publici priredit će jedinstvenu glazbenu večer izvodeći poznate jazz standarde i evergreen melodija iz 40-ih, 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, koje su popularizirali pjevači kao što su Ella Fitzgerald, Nat King Cole, Frank Sinatra, Peggy Lee, Sarah Vaughan i mnogi drugi izvođači tog žanra. Ulaznice su već u prodaji na blagajni HNK Zadar po cijeni od 40,00 kuna.

U četvrtak, 15. studenog u 20 sati slijedi predstava Bobe Jelčića GOVORI GLASNIJE u produkciji Satiričkog kazališta Kerempuh.

U subotu, 17. studenog održat će se deseta po redu NOĆ KAZALIŠTA. Na programu je izložba kazališnih plakata HNK Zadar u povodu 100. obljetnice rođenja Ante Brkana, Galerija umjetnina NMZ, a u 20 sati hit komedija HNK Zadar, BALON Mate Matišića u režiji Zorana Mužica. Cijena ulaznice za predstavu iznosi 10,00 kuna. Ulaznice su u prodaji od 12. studenog na blagajni HNK Zadar.

U ponedjeljak, 26. studenog pogledajte hit komediju Kazališta Moruzgva i Gradskog kazališta- Scena „ Gorica“ OTPISANE autora Renata Baretića u režiji Nikole Zavišića. Igraju: Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički. Ulaznice po cijeni od 60,00 kuna u prodaji su od srijede, 21. studenog.

Možda Vas zanima