Film “Murina” snima se na Koločepu, Hvaru i Kornatima

Nakon snimanja podvodnih scena na Koločepu, glavni dio snimanja debitantskog dugometražnog igranog filma Antonete Alamat Kusijanović "Murina" počeo je u ponedjeljak na otoku Hvaru, nakon čega će se snimati i na Kornatima.

Riječ je o obiteljskoj psihološkoj drami čija se radnja odvija tijekom četiri dana na jednom hrvatskom otoku i donekle nastavlja na onu višestruko nagrađivanog autoričinog kratkometražnog igranog filma “U plavetnilo”, koji je bio nominiran za studentsku nagradu Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti..

Film se snima ukupno 39 dana, a dio podvodnog snimanja već je realiziran na Koločepu, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

U glavnim ulogama su Gracija Filipović, Leon Lučev, Danica Ćurčić i Cliff Curtis.

Scenarij, uz redateljicu, potpisuju Christina Lazaridi i Frank Graziano, producenti filma su Danijel Pek (Antitalent) i Rodrigo Teixeira (RT Features), a koproducentica je Zdenka Gold (Spiritus movens).

U autorskom timu filma su još i Helene Louvart (direktorica fotografije), Ivan Veljača (scenograf), Amela Bakšić (kostimografkinja), Snježana Gorup (majstorica maske), Julij Zornik (dizajner zvuka), Vlado Gojun (montažer) i Poster (vizualni efekti).

Antoneta Alamat Kusijanović prva je Hrvatica primljena u cannesku rezidenciju Cinéfondation, na kojoj je 2017. godine nekoliko mjeseci radila na razvoju filma. Murinu je razvijala i u sklopu programa First Films First te Jerusalem Film Laba.

Rođena je 1985. godine u Dubrovniku, a magistrirala je filmsku umjetnost na sveučilištu Columbia u New Yorku.

(Hina)

Možda Vas zanima